Pohjoisen pelloilta – meän tiloilta!

Ketä met olemma ja miten met justhin tähän päävythin

Alussa Meän Liha Oy:n omistajapariskunnat olivat Sari ja Ari-Pekka Juuso, Ritva ja Pekka Mansikkasalo sekä Satu ja Keijo Rantamaa. Juusot ja Mansikkasalot toimivat yrittäjinä naudanlihatuotannossa ja Rantamailla on lammastila. Heinäkuussa 2018 Rantamaat luopuivat osakkuudestaan työkiireiden vuoksi; 2022 loppui Juusolla lihantuotanto, ja vuoden 2023 alusta Mansikkasalot jäivät kahdestaan vastaamaan yhtiön toiminnasta. 13.6.2023 yhtiö siirtyi kokonaan Mansikkasalojen omistukseen.

Meän Liha Oy oli meidän kolmen maatalousyrittäjäperheen pitkäaikaisten haaveiden lopputulema: Laadukkaita Lappilaisia lihatuotteita ja lihanjalostuspalveluita tuottava yritys. Paikka missä voimme loihtia maistuvia ja laadukkaita lihatuotteita omilta tiloilta ja tuottajakollegoilta tulevista raaka-aineista.

“Kauon tätä onki suunniteltu mutta met olhanki Lapissa; ei sitä heti arvaa lähtiä tekemhän, katothan ensin ja tuumathan ja sitten vielä mietithän, harkitakki pittää jonku aikaa.”

Ennen yrityksen perustamista jokainen ehti tahoillaan käydä pitkän tien tavoitteen toteutumiseksi. Selvitystyötä ja palavereita, kartoituksia ja kokouksia, niitä riitti. Lopulta totesimme osaamiseltaan toisiamme täydentävän ja sopivasti hullunrohkean kuusikon jääneen jäljelle, joten ei muuta kuin tositoimiin! Meän Liha Oy on perustettu 21.11.2016 ja vielä samalla viikolla allekirjoitimme vuokrasopimuksen toimitiloista koulutuskuntayhtymä Lappian kanssa.

Mitä met tehemmä

Laadukas ruoka ja tilamyynti ovat kaikkien meidän sydäntä lähellä. Toivomme että mahdollisimman monella olisi täällä pohjoisessakin mahdollisuus suosia lähiruokaa ja tätä kautta edistää alueen elinvoimaisuutta. Haluamme palvella asiakkaita mahdollisimman laaja-alaisesti: tuotteita toimitetaan suoramyyntinä kuluttajille, vähittäiskauppoihin, ravintoloihin ja hankintarenkaisiin.

“Itte ko tehhän kaikki niin saahan ainaki ittelle mielusta”

Me Meän Lihan yrittäjät (Pekka) olemme opetelleet leikkaamaan ja jalostamaan lihat itse alusta loppuun. Suunnittelemme itse (Ritva) reseptejä ja kehitämme tuotteitamme asiakkaiden toiveiden mukaan. Meillä tekemisen keskiössä on Pohjoisen pelloilla ja kairoilla tuotettu puhdas ruoka, mitä ylpeydellä tarjoamme teille!

Tuottajat voivat teettää meillä leikkuupalvelun lisäksi herkullisia jalosteita tilan tuotteiden suoramyyntiin. Kysy myös mahdollisuutta yksilölliseen reseptiikkaan, autamme mielellämme.

Miten met hyövytettäis koko aluetta

Yhteistyö-verkoston rakentaminen tuottajien kesken on meille tärkeää. Yhteistyöllä saamme parannettua tuottajien asemaa, tuotannon kannattavuutta sekä mahdollisuuksia myydä omia tuotteita. Tarjoamalla joustavaa ja laadukasta leikkuu- ja jalostuspalvelua haluamme omalta osaltamme auttaa tuottajakollegoita suoramyynnissä.

“Ei mekhän kuitenkhan yksinhän pärjätä, kaikkia met tässä tarvithan.”

Tilojen lisäksi teemme tiivistä yhteistyötä lähellä sijaitsevan pienteurastamon, Leivejoen Liha Oy:n kanssa. Riittää kun tuottaja on meihin yhteydessä niin järjestämme leikkuun ja jatkojalostuksen joustavasti sekä yksilölliset tarpeet huomioiden.

Missä Meän Liha sijaittee

Helmikuussa 2017 valmistuneet tuotantotilamme sijaitsevat Tervolan Louella Ammattiopisto Lappian yhteydessä, mikä mahdollistaa myös mm. työssäoppimis- ja koulutusyhteistyön. Vaikka laitoksemme ei ole valtava, on se hyvin varusteltu elintarvikelaitos, joka täyttää kaikki viranomaismääräykset. Monipuolisen konekannan ja jatkuvasta kehittämistyöstä kiinnostuneen henkilöstön avulla voimme valmistaa monenmoisia herkkuja teille hyvät asiakkaat!